Cum și unde se folosește drojdia?

466 VIZUALIZĂRI

Drojdia proaspătă este unul dintre principalele ingrediente din multe rețete și este folosită foarte mult pentru pregătirea produselor de patiserie și a pâinii.

Ce este drojdia proaspătă?

Drojdiile proaspete sunt produse oferite consumatorilor sub formă de cuburi de 25, 50, 100g și 500g și conțin aproximativ 70% apă. Drojdia proaspătă își păstrează proprietățile timp de 40 de zile de la data fabricației dacă este depozitată în frigider la o temperatură de până la 10 grade.

Cum se folosește drojdia proaspătă?

Pentru o activare mai rapidă, drojdia proaspătă se dizolvă în apă sau lapte. Odată scoasă din frigider și înmuiată în apă caldă cu zahăr, aceasta va fi gata de utilizare. Cantitatea de drojdie proaspătă necesară variază în funcție de fiecare rețetă în parte și de conținutul de zahăr si grăsime din rețetă. Rețetele care necesită mai mult zahăr sau graăsime necesită și mai multă drojdie proaspătă.

Unde se folosește drojdia?

Drojdia proaspătă se folosește pentru orice rețetă de pâine și produse de patiserie.

Rețetă delicioasă de pizza

Există multe rețete pe care le poți pregăti acasă folosind drojdie proaspătă. Ingrediente necesare:

  • 1 pahar lapte
  • 1 pachet drojdie proaspătă Pakmaya
  • 1 pahar de sifon (apă carbogazoasă)
  • 1 pahar de ulei
  • 1,5 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • Făină cât cuprinde

Adaugă drojdia proaspătă și zahărul în laptele încălzit.Adaugă apoi ulei, sare și sifon și amestecă. Adaugă făina prin cernere și amestcă până când aluatul capătă consistența potrivită. Întinde aluatul pe o tavă de copt timp și lasă-l să se odihnească timp de 45 minute. Adaugă brânza rasă amestecată cu roșii. Poți orna pizza cu orice ingrediente vrei.

Pune pizza la copt în cuptorul încins la 200°C timp de 20 minute. La sfârșit, scoate tava din cuptor, presară brânza rasă și pune-o la cuptor pentru alte câteva minute. Când începe să se rumenească, o poți scoate din cuptor.

Pentru a pregăti pizza cu legume, pune legumele tăiate în sosul de roșii și adaugă o cantitate mică de ulei de măsline. De asemenea, poți folosi condimente precum oregano, ardei roșu sau piper.

Pentru pizza cu carne tocată, este important să prăjești carnea înainte. Adaugă o cantitate mică de ceapă și sare, adaugă carnea de vită peste sosul de roșii și pune pizza la copt. Dacă vrei, poți presăra brânză sau poți pune felii de roșii. Poftă bună!