APERITIV CU FĂINĂ DE HRIȘCĂ

199 VIZUALIZARI | 7 luni în urmă | Categorie: Aluaturi
APERITIV CU FĂINĂ DE HRIȘCĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

250 g făină de hrișcă
1 linguriță sare
1 linguriță semințe chia
1 lingură ulei de măsline
10 - 12 măsline negre
250 ml apă caldă

Pentru decor:

semințe chia

MOD DE PREPARARE

Pune semințele de chia într-un bol cu 5 linguri de apă și lasă-le să stea timp de 3-4 minute.
Pune într-un bol făina de hrișcă, adaugă sarea și drojdia uscată instant Pakmaya și amestecă.
Adaugă măslinele fără sâmburi, semințele de chia pe care le-ai înmuiat și amestecă.
Pune puțin câte puțin apa caldă și amestecă până vei obține un aluat omogen.
Pune aluatul în forma de copt unsă în prealabil cu ulei. Presară deasupra aluatului semințe chia.
Acoperă cu o cârpă umedă forma de copt și lasă la dospit aluatul pentru 30 -40 minute la temperatura camerei.
Pune apa într-un vas termorezistent și așază vasul la baza cuptorului pentru a degaja abur în timpul coacerii.
Coace pâinea în cuptor preîncălzit la 200 - 220°C timp de 20 -25 minute, până se rumenește.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>