BRIOȘE ÎNSIROPATE CU SCORȚIȘOARĂ

67 VIZUALIZARI | 4 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Desert
BRIOȘE ÎNSIROPATE CU SCORȚIȘOARĂ
24 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 20 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 kg făină
250 g zahăr
100 g unt
3 - ouă
10 g coajă de portocale și lămâie
300 ml lapte
3 g esență de rom
15 g sare

Pentru umplutură:

150 g zahăr
30 g scorțișoară măcinată
15 g unt

Pentru sirop:

1 buc portocală
200 g zahăr
250 ml apă

Pentru ungere după modelare:

1 - ou

Pentru decor:

felii de portocală (din sirop)
50 g nucă măcinată

MOD DE PREPARARE

Toarnă laptele călduț (la 30°C) în bolul unui mixer, adaugă apoi zahărul, zahărul vanilinat, sarea, coaja de portocală și lămâie, esența de rom, făina și drojdia pentrun cozonac.
Mixează toate ingredientele la viteză mică, folosind spirala pentru aluat, timp de circa 4 minute.
În această compoziție, adaugă untul la temperatura camerei, mărește viteza de malaxare și continuă malaxarea încă 4-5 minute până vei obține un aluat omogen.
După malaxare, scoate aluatul din bol și împarte-l în 2 bucăți egale. Modelează bucățile de aluat în formă de bilă, acoperă-le și lasă-le la odihnă timp de 10 minute.
Pregătirea umpluturii: într-un bol, pune zahărul împreună cu untul și scorțișoară și amestecă cu un tel până când scorțișoara va colora tot zahărul. Amestecă bine compoziția, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
Împarte cantitatea de umplutură în 2 porții egale. După ce bilele de aluat au stat la odihnă, întinde-le cu un sucitor pe blatul de lucru, în foaie subțire, sub formă de pătrat.
Peste foile de aluat, adaugă umplutura de scorțișoară cu zahăr și niveleaz-o cu o spatulă pe toată suprafață aluatului. Surplusul de umplutură se va da la o parte (excesul de zahăr cu scorțișoară va rămâne că o pelicula la suprafața aluatului).
Rulează foile de aluat de sus în jos, apoi taie-le cu un cuțit în mini rulouri cu dimensiune de circa 3 centimetri (2 degete). Așază fiecare rulou în formă de brioșe, cu partea de aluat secționat în sus.
Sparge 1 ou într-un bol și unge fiecare rulou cu ajutorul unei pensule, apoi acoperă-le și lasă-le la dospit timp de 30 minute.
Pregătește siropul: într-o cratiță, adaugă apa, zahărul și coaja de portocală tăiată felii subțiri (Julien), apoi pune cratița la foc mediu circa 15 -20 minute, până când obții un sirop.
Pregătește o tavă și așază brioșele.
Încinge cuptorul la o temperatură de 185°C și pune brioșele la copt timp de 20 minute.
Scoate brioșele din cuptor și însiropează-le cu sirop cu ajutorul unei linguri sau pensule, vei avea nevoie de aprox. 20ml sirop pentru fiecare brioșă.
Brioșele insiropate se decorează cu câte o felie de portocală (luată din sirop) și puțină nuca măcinată presărată deasupra.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>