CHEC DE BANANE CU CIOCOLATĂ ȘI BEZEA

140 VIZUALIZARI | 2022-02-25 6:37:51 | Categorie: Desert Rețete video
CHEC DE BANANE CU CIOCOLATĂ ȘI BEZEA
TIMP DE PREGĂTIRE: 60 minute
TIMP DE COACERE: 35 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

125 g făină
2 linguri cacao Pakmaya
1 linguriță praf de copt Pakmaya
140 g zahăr
4 - banane
2 - ouă
145 g unt topit

Pentru cremă:

Pentru bezea:

1 - albuș de ou
1 lingură zahăr
1 strop zeamă lămâie

MOD DE PREPARARE

Prepară caramelul: topește zahărul într-o cratiță, la foc mic, amestecând în continuu. Când zahărul s-a topit complet, adaugă untul și smântână lichidă și continuă să amesteci până când nu mai apar cocoloașe. Lasă compoziția la răcit.
Pregătește apoi aluatul pentru chec: într-un bol, mixează făina, cele 2 linguri de cacao, cu zahărul și praful de copt.
Decojeste cele 4 banane și blenduiește-le până când obții o cremă omogenă. Adaugă apoi cele 2 ouă, mixează până la omogenizare, apoi adaugă untul topit, iar apoi iaurtul. Peste această compoziție, toarnă mixul de ingrediente solide și mixează-le câteva minute până se încorporează bine, apoi adaugă și 100g caramel. Continuă să amesteci până când obții o compoziție cremoasă și omogenă.
Toarnă toată compoziția într-o formă de copt cozonac și pune-o la copt în cuptor, la o temperatură de 180°C, timp de 35 de minute.
Între timp, poți prepara crema de ciocolată: mixează toate ingredientele într-un bol până când obții o cremă fină și densă.
Pentru bezea vei avea nevoie de un albuș de ou fără gălbenuș, zahăr și un strop de zeamă de lămâie. Mixează toate aceste ingrediente, întâi la primă viteză, apoi la viteza a doua până când obții o bezea care nu se desprinde de pe vas.
Ornează checul întâi cu crema de ciocolată și apoi cu bezea. Pentru un aspect și mai apetisant, poți carameliza bezeaua cu o torța cu gaz.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>