CHIFLE DULCI CU NUCĂ DE COCOS

24 VIZUALIZARI | 2 luni în urmă | Categorie: Pâine
CHIFLE DULCI CU NUCĂ DE COCOS
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 20 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

160 ml smântână lichidă
250 ml lapte de cocos
1 ou
75 g zahăr brun
550 g făină
1 linguriță sare

Pentru umplutură:

85 g unt
15 g lapte praf
40 g fulgi de cocos

Pentru decor:

1 albuș ou
20 g fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE

Dizolvă drojdia în 100ml de lapte călduț și lasă să se activeze timp de 10 minute.
În vasul mixerului pune smântana lichidă, laptele, oul, zahărul, sarea, făina și drojdia dizolvată. Mixează la viteză mică până se formează un aluat elastic și omogen.
Transferă aluatul într-un bol, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l să se odihnească până își dublează volumul.
Pentru umplutură, mixează toate ingredientele până se obține o pastă omogenă.
Împarte aluatul în 16 bile. Aplatizează fiecare bilă și pune câte 2 lingurițe din umplutură.
Ridică și sigilează marginile în jurul umpluturii.
Lasă chiflele la dospit timp de aproximativ o ora sau până când și-au dublat volumul.
Preincalzeste cuptorul la 185°C. Unge chiflele cu ou, presară fulgi de cocos și coace-le timp de 20 de minute, până când sunt frumos rumenite.