CORNULEȚE CU GEM DE PERE

270 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Desert Rețete Post Rețete tradiționale
CORNULEȚE CU GEM DE PERE
TIMP DE PREGĂTIRE: 40 minute
TIMP DE COACERE: 15 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Ușor

INGREDIENTE

400 g faină
100 g zahăr
100 ml ulei
150 ml apă minerală
esență vanilie
200 g pere

MOD DE PREPARARE

Pune într-un vas uleiul, apa minerală rece, zahărul și esența de vanilie. Mixează 2-3 minute sau până când zahărul s-a dizolvat.
Amestecă făina cu praful de copt și cerne direct peste amestecul lichid.
Frământă până când aluatul capătă o consistență elastică și netedă.
Întinde aluatul pe masă ușor înfăinată într-o foaie de cca 5-6 mm grosime, apoi taie în fâșii de cca 6-7 cm lungime.
Pune câte o linguriță mică de umplutură pe unul dintre capetele fâșiei de aluat și apoi rulează.
Pune cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit la 180-190°C pentru aproximativ 12-15 de minute, până cornulețele se rumenesc ușor.
Cât sunt încă fierbinți, pudrează-le cu zahăr pudră.