CORNURI UMPLUTE CU GEM DE GUTUI

254 VIZUALIZARI | 2 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Desert Rețete Post
CORNURI UMPLUTE CU GEM DE GUTUI
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

400 g făină
250 ml apă călduță
50 ml ulei
6 linguri zahăr
coajă rasă de portocală
coajă rasă de lămâie
200 g gem de gutui
sare
150 g miez de nucă mărunțit

MOD DE PREPARARE

Într-un bol amestecă jumătate din cantitatea de apă, 1 lingură de făină, drojdia și 1 lingură de zahăr. Lasă maiaua la dospit pentru 10-15 minute.
Adaugă la maia restul de apă, zahăr, sarea, uleiul și amestecă bine cu un tel.
Adaugă făina cernută în prealabil, amestecă și frământă aluatul timp de 5- 10 minute.
Lasă la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentară de plastic până își dublează volumul.
Divizează aluatul în 3 părți. Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie rotundă, și tai-o în 8 felii uniforme.
Amestecă gemul de gutui cu nucile mărunțite.
Pune umplutura pe margini și rulează strâns cornurile.
Așază cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și mai lasă-le să crească pentru 15-20 de minute.
Coace cornurile în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 - 20 minute.
Următoarea rețetă
>