CORNURI UMPLUTE

293 VIZUALIZARI | 2019-06-28 1:11:04 | Categorie: Aluaturi
CORNURI UMPLUTE
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 45 minute
TIMP DE COACERE: 25 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Ușor

INGREDIENTE

Pentru aluat:

550 g făină de grâu
1 linguriță sare
1 lingură zahăr tos
100 ml ulei de măsline
200 ml apă carbogazoasă
1 albuș de ou
100 g iaurt la temperatura camerei

Pentru umplutură:

180 g brânză rasă
vinete prăjite

Pentru uns:

1 gălbenuș de ou
1 lingură lapte

MOD DE PREPARARE

Cerne făina într-un vas mare pentru frământat. Creează o gaură în mijloc, adaugă drojdia instant, sarea și zahărul și amestecă-le. Info: Prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Adaugă uleiul de măsline, sifonul, albușul de ou și făina și frământă până obții un aluat omogen. Împachetează-l apoi într-o folie și lasă-l 20 de minute.
Pentru umplutură, pune brânza rasă, apa și vinetele tocate într-un bol.
Împarte aluatul în bucăți de mărimea unor portocale. Întinde cu făcălețul fiecare aluat pe masă, după ce ai tapetat-o cu făină, apoi modelează șase triunghiuri egale.
Așază unul dintre aluaturi pe masă și adaugă câte o lingură de umplutură pe triunghiuri. Rulează-le și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Lasă-le pe tavă timp de 15 minute, apoi unge-le cu amestecul de galbenuș și lapte cu ajutorul unei pensule.
Pune-le pentru 20 – 25 minute în cuptorul încins la 180°C până când se rumenesc.
Sfat: zahărul tos de pe lista de ingrediente influențează acțiunea drojdiei, mai ales în cazul drojdiei uscate. Acesta trebuie neapărat adăugat.
Următoarea rețetă
>