Coroniță aperitiv cu pastă de măsline

64 VIZUALIZARI | 2 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Rețete video
Coroniță aperitiv cu pastă de măsline
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

500 g faină
100 ml apă caldă
150 ml lapte cald
150 ml ulei
1 linguriță sare
150 g pastă de măsline
1 buc gălbenuș de ou

MOD DE PREPARARE

Amestecați făina, sarea, drojdia uscată Pakmaya cu laptele cald, uleiul și apa caldă.
Frământați pentru 10 minute, până obțineți un aluat fin.
Acoperiți cu o pânză curată și lăsați aluatul să se odihnească pentru 35-40 de minute.
Împărțiți aluatul în 2 bucăți și întindeți fiecare bucată de aluat cu ajutorul unui sucitor.
Întindeți pasta de măsline pe fiecare bucată de aluat.
Rulați aluatul și cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie crestați aluatul.
Lăsați aluatul să se odihnească pentru 20 de minute.
Ungeți aluatul cu gălbenuș de ou și dați formă coroniței unind capetele.
Coaceți la 180 de grade C pentru 20-30 minute.
Următoarea rețetă
>