FOCACCIA CU MĂSLINE VERZI

230 VIZUALIZARI | 2019-06-28 3:57:45 | Categorie: Pâine
FOCACCIA CU MĂSLINE VERZI
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 25 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Ușor

INGREDIENTE

400 g faină
200 ml apă
1 linguriță zahăr tos
1 linguriță sare
60 ml ulei de măsline
100 g măsline verzi fără sâmburi
2 linguri cimbru proaspăt
1 lingură praf de cimbru
2 linguri rozmarin proaspăt
1 linguriță sare de mare

MOD DE PREPARARE

Sfat: * Înfășurată într-o folie de aluminiu, focaccia poate fi depozitată în congelator pentru 1 – 2 luni și poate fi încălzită la cuptor când vrei să o mănânci. ** Dacă vrei, poți adăuga roșii uscate, chiar și ceapă.
Cerne făina într-un vas. Adaugă drojdia instant, apa, zahărul și sarea și frământă timp de 8 – 10 minute. Info: Prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Acoperă aluatul obținut și lasă-l să crească la temperatura camerei timp de 45 – 50 minute.
Frământă aluatul crescut pentru câteva minute, apoi întinde-l într-o tavă unsă cu două linguri de ulei de măsline.
Acoperă din nou aluatul și lasă-l la dospit timp de 30 – 35 minute.
După ce a crescut, formează mici găuri în aluat cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu degetele.
Adaugă uleiul de măsline rămas cu ajutorul unei pensule, apoi așază ușor măslinele verzi în găurile formate.
Presară oregano, rozmarin și sare. Pune-le la copt în cuptorul încins la 200°C pentru 20 – 25 minute.
Servește cât timp este cald.
Următoarea rețetă
>