FOCCACIA CU USTUROI ȘI MĂSLINE

288 VIZUALIZARI | 7 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Pâine
FOCCACIA CU USTUROI ȘI MĂSLINE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

500 g făină
450 ml apă
1 lingură zahăr
75 ml ulei de măsline
3-4 căței de usturoi zdrobiți
150 g măsline feliate

MOD DE PREPARARE

Într-un castron mare amestecă făina cu drojdia uscată instant, zahărul și sarea.
Adaugă peste făină apa, uleiul de măsline, usturoiul zdrobit și măslinele și amestecă până se obține un aluat omogen.
Acoperă aluatul cu o folie alimentară și lasă-l la odihnă timp de 45 de minute.
Pune aluatul într-o formă de copt unsă în prealabil cu ulei și întinde-l prin apăsare cu vârful degetelor.
Dacă dorești, poți decora aluatul cu roșii, ardei verde, rozmarian sau cimbru.
Coace în cuptor preîncălzit la 210°C timp de 30-40 minute.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>