Gogoșele glazurate cu ciocolată neagră

142 VIZUALIZARI | o lună în urmă | Categorie: Desert
Gogoșele glazurate cu ciocolată neagră
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

200 ml lapte cald
200 ml apă călduță
5 linguri ulei
2 linguri zahăr
250 g faină

ulei pentru prăjit

Pentru glazură:

200 g ciocolată neagră
200 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată albă

MOD DE PREPARARE

Amestecă într-un bol laptele, apa, uleiul, zahărul și drojdia uscată. Lasă la odihnă pentru 5 minute.
Adaugă făina puțin câte puțin și amestecă până obții un aluat fin și ușor lipicios.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă la dospit, la temperatura camerei, pentru 1 oră.
Modelează în palmă sau cu ajutorul unei lingurițe mici biluțe de aluat.
Prăjește gogoșelele în uleiul încins până capătă culoare aurie.
Pune pe un prosop de hârtie gogoșile pentru a elimina excesul de ulei. Repetă procesul până se termină aluatul.
Într-un vas cu fund dublu se pune la topit, la temperatură mică, ciocolata neagră ruptă bucăți împreună cu frișca lichidă. Amestecă continuu cu o spatulă de silicon până când compoziția se topește și devine omogenă.
Ciocolata albă se topește la bain-marie până se obține un sos subțire.
Gogoșelele se înțeapă în lateral cu un cuțit. Umple gogoșelele cu ciocolată neagră topită. Gogoșelele pot fi umplute cu ajutorul unui poș cu dui metalic îngust.
Așază gogoșelele pe farfuria de servire, toarnă o cantitate generoasă de sos de ciocolată neagră și sos de ciocolată albă
Următoarea rețetă
>