GOGOȘI BERLINEZE

3 VIZUALIZARI | 50 de minute în urmă | Categorie: Desert
GOGOȘI BERLINEZE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

200 ml lapte
25 ml ulei
1 lingură zahăr
1 buc ou
coaja rasă de la o lămâie
coaja rasă de la o portocală
un praf de sare
450 g făină

MOD DE PREPARARE

Pune făina într-un vas și amestec-o cu drojdia instant.
Adaugă restul ingredientelor, cu excepția uleiului și frământă energic până la obținerea unui aluat omogen.
Adaugă apoi uleiul și continuă frământarea până la formarea unui aluat elastic cu suprafața neted.
Lasă la dospit, la loc cald, într-un vas uns cu ulei, acoperit cu folie alimentară, circa 30 de minute.
Întinde o foaie de aluat cu o grosime de 1 cm. Lasă aluatul la odihnă 10-15 minute.
Formează gogoșile prin decuparea foii de aluat cu un pahar al cărui diametru este de 7-8 cm.
Prăjește gogoșile astfel formate în ulei bine încins, la foc mediu, pe ambele părți.
Scoate gogoșile pe un șervețel de hârtie sau pe un grătar și lasă-le la scurs.
Pudrează cu zahăr pudră sau umple-le cu diferite creme.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>