HAMBURGER

495 VIZUALIZARI | 2019-06-28 5:41:51 | Categorie: Pâine
HAMBURGER
6 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 minute
TIMP DE COACERE: 10 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Ușor

INGREDIENTE

500 g faină
1 linguriță sare
2 linguri zahăr tos
375 ml apă
3 linguri ulei de floarea soarelui (45 g)

Pentru chiftele:

350 g carne de vită
½ legătură de pătrunjel
1 - ceapă rasă
1 - ou
1 linguriță sare
3 felii pâine uscată

Pentru umplutură:

100 g castraveți murați

MOD DE PREPARARE

Adaugă drojdia instant, făina și restul ingredientelor în vasul pentru aluat. Frământă până obții un aluat pufos, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l la dospit 40 minute.
Frământă aluatul pentru încă două minute și lasă-l să se așeze.
Împarte-l în șase părți egale. Aranjează-le pe o tavă și apasă-le până iau forma unor discuri. Acoperă-le și lasă-le să crească încă o oră.
Pune-le în cuptorul încins la 240°C timp de 10 minute. Scoate-le și lasă-le să se răcească pe un grill.
Pentru chiftele, pune carnea de vită într-un vas. Adaugă restul ingredientelor rămase și amestecă-le bine. Împarte compoziția în șase părți egale, rulează fiecare bucată în palmă, apoi turtește-o.
Prăjește chiftelele pe grătar pe ambele părți.
Taie de la jumătate pâinea pentru hamburger. Adaugă chifteaua, roșiile feliate, frunzele de salată și castraveții murați feliați subțire. Servește imediat.
Următoarea rețetă
>