ÎMPLETITURĂ CU CIOCOLATĂ

94 VIZUALIZARI | 2 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Desert
ÎMPLETITURĂ CU CIOCOLATĂ
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 35 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

500 g făină
300 - 350ml lapte
¼ linguriță sare
2 linguri zahăr
1 lingură ulei
200 g cremă de ciocolată
1 ou

MOD DE PREPARARE

În vasul cu făină pune sarea, zahărul și drojdia instant
Adaugă treptat apa și frământă.
După ce aluatul devine elastic adaugă treptat și uleiul, astfel aluatul nu se mai lipește de mâini.
Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l la dospit timp de 45 minute sau până când își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, împarte-l în 4 bucăți egale.
Întinde fiecare bucată de aluat sub formă de disc. Peste fiecare disc de aluat întinde crema de ciocolată în strat subțire și apoi așază discurile unul peste celălalt.
Apoi, cu un cuțit foarte bine ascuțit, taie discurile în 8 triunghiuri, apoi crestează din nou aluatul pe mijlocul fiecărui triunghi, până aproape de margine.
Poți trece prin crestătura fiecare vârf de triunghi, pe deasupra discului de aluat, apoi unești și strângi bine vârfurile, două câte două, în capăt. Vei obține astfel o împletitură frumoasă, sub formă de floare.
Lasă aluatul să crească timp de 20 minute.
Unge floarea din aluat cu albuș de ou și coace la 180°C, timp de 30-35 minute sau până rumenește frumos la suprafață.
Următoarea rețetă
>