LIPII TURCEȘTI GÖZLEME CU SPANAC ȘI BRÂNZĂ FETA

52 VIZUALIZARI | 7 luni în urmă | Categorie: Aluaturi
LIPII TURCEȘTI GÖZLEME CU SPANAC ȘI BRÂNZĂ FETA
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 20 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

500 g făină albă 000
10 g sare
45 ml ulei de măsline
150 g iaurt
200 ml apă

Pentru umplutură:

200 g baby spanac
200 g brânză feta

Pentru ungerea lipiilor:

3 linguri unt topit

MOD DE PREPARARE

Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, toarnă apa și uleiul de măsline, iaurtul și apoi sfărâma și presară deasupra drojdia.
Frământă compoziția până când aluatul devine ca o bilă, apoi mută-l pe blatul de lucru și continuă să-l frămânți încă 5 minute, până devine moale, dar nelipicios. Dacă este necesar, adaugă 1-2 linguri de apă.
Lasă aluatul la dospit timp de 1 ora, într-un bol uns cu ulei, la temperatura camerei.
Pregătește umplutura: amestecă baby spanacul cu brânza feta sfărâmată mărunt.
Poți alege orice alte umpluturi, dulci sau sărate, după preferințe: carne tocată cu ceapă și verdețuri, diverse brânzeturi (halloumi, feta, mozzarella rasă), ciocolată.
Răstoarnă aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu putină făină, împarte-l în 8-10 bucăți egale și modelează-le in formă rotundă. Acoperă bilele de aluat și lasă-le la odihnă 10 minute.
Întinde bilele de aluat, rând pe rând, cât mai subțiri. Pune câte 1-2 linguri de umplutură în mijlocul fiecărei bucăți de aluat, întinde umplutură cu o lingură, apoi pliază marginile aluatului, mai întâi din partea dreapta și stânga până la mijloc, apoi și din partea de jos și de sus.
Pune la încins o tigaie din fontă sau antiaderenta și pune, rând pe rând, bucățile de aluat la copt. Se coc pe fiecare parte câte 1-2 minute, până aluatul se rumenește frumos. Atunci când întorci pe cealaltă parte fiecare lipie, unge-le cu un strat de unt topit pe partea deja coaptă.
Servește lipiile Gözleme calde, alături de o salată de legume proaspete și un pahar de ceai turcesc.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>