MELCI SUEDEZI CU SCORȚIȘOARĂ KANELBULLAR

146 VIZUALIZARI | 10 luni în urmă | Categorie: Alte aluaturi Desert
MELCI SUEDEZI CU SCORȚIȘOARĂ KANELBULLAR
30 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 15 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

250 ml lapte călduț
50 g zahăr
500 g făină superioară
5 g sare
2 g cardamon măcinat
75 g unt la temperatura camerei

Pentru umplutură:

50 g unt la temperatura camerei
50 g zahăr brun
2 g scorțișoară

Pentru glazură:

1 - ou

MOD DE PREPARARE

Presară zahărul în laptele călduț și apoi sfărâmă drojdia, amestecă până la omogenizare. Lasă compoziția deoparte timp de 5 minute.
Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea și cardamonul măcinat. Adaugă apoi untul tăiat cubulete, la temperatura camerei.
Se face o adâncitură în mijloc și se toarnă amestecul de drojdie. Începe să frămânți până la omogenizarea aluatului, apoi modelează-l în formă de bila, așază-l pe blatul de lucru și continuă să îl frămânți până când devine neted.
Unge un bol cu un strat subțire de unt, așază aluatul și lasă-l la dospit timp de 30-40 minute, la temperatura camerei, până își dublează volumul.
În alt bol, amestecă toate ingredientele pentru umplutură, până capătă un aspect de spumă. În funcție de preferință, poți adăuga în umplutură, alături de scorțișoară, și bucățele de ciocolată, coaja rasă de portocale, migdale sau fistic măcinate.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru, așază aluatul dospit și întinde-l cu sucitorul până obții un dreptunghi de 40x60 cm, cu o grosime de circa 20 cm.
Adaugă umplutura deasupra fâșiei de aluat și apoi rulează aluatul pe latura mai lungă. Taie ruloul de aluat în felii cu grosime de 2 cm.
Așază melcii într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-i la dospit circa 30 minute. Apoi unge-i cu oul bătut și presară-i cu zahărul pudră.
Coace melcii în cuptorul încins la o temperatură de 220°C, timp de 10-15 minute, până devin aurii.
Scoate melcii din cuptor și acoperă-i pentru 5 minute cu un prosop de bucătărie. Poftă bună !
Următoarea rețetă
>