MELCIȘORI CU MIGDALE ȘI GLAZURĂ DE LĂMÂIE

31 VIZUALIZARI | 2 luni în urmă | Categorie: Desert
MELCIȘORI CU MIGDALE ȘI GLAZURĂ DE LĂMÂIE
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 60 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

500 g făină
50 g zahăr
250 ml lapte
60 g unt nesărat, la temperatura camerei
1 ou

Pentru umplutură:

25 g unt nesărat
50 g zahăr
½ linguriță zeamă lămâie
120 g făină de migdale/migdale mărunțite

Pentru glazură:

¼ linguriță sare
20 g unt
¼ linguriță coajă de lămâie
2 linguri zeamă lămâie
2 linguri lapte
esență de migdale

MOD DE PREPARARE

Amestecă făina cu drojdia, zahărul și sarea într-un castron mare.
Mixează oul, untul și laptele cald și adaugă-le peste compoziția de făină; amestecă bine până se omogenizează. Aluatul este gata când se simte ușor lipicios, dar nu se lipește de degete.
Acoperă vasul cu o pânză curată și lasă-l la loc călduț până își dublează volumul.
Pune aluatul pe blatul presărat cu făină. Întinde aluatul cu ajutorul unei role. Unge aluatul cu unt topit.
Într-un bol amestecă zahărul, coaja de lămâie și migdalele mărunțite.
Toarnă peste aluatul uns cu unt amestecul de migdale și presează ușor pentru a se prinde bine de aluat.
Rulează și taie aluatul în felii de lățimea unui deget, îndepărtând capetele inegale.
Așază rulourile de aluat într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și lasă pentru 30 de minute aluatul la odihnă, până își dublează volumul.
Coace rulourile în cuptor la 180°C până se rumenesc frumos.
Pentru glazură, mixează zahărul pudră, sarea, untul topit, laptele, coaja și sucul de lămâie și extractul de migdale.
Toarnă peste rulourile calde glazura.
Următoarea rețetă
>