MINI CRUMBLES CU NUCĂ

185 VIZUALIZARI | 7 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Desert
MINI CRUMBLES CU NUCĂ
16 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 25 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 kg făină albă de grău (tip 480)
300 g zahăr
200 ml lapte
200 g unt
5 - ouă
15 g sare
5 g esență de vanilie
5 g coajă de portocale și lămâie

Pentru prelucrarea bucăților de aluat:

500 ml ulei

Pentru amestec nucă:

450 g nucă măcinată
15 g scorțișoară
300 g zahăr

Pentru sirop:

10 g coajă rasă de portocală
10 g coajă rasă de lămâie
200 ml apă
200 g zahăr

MOD DE PREPARARE

Ingredientele trebuie să aibă temperatura camerei (20 și 25°C).
În bolul unui mixer, adaugă întâi ingredientele lichide (laptele, untul și ouăle), apoi adaugă zahărul, sarea, făina și drojdia pentru cozonac. Coaja de portocale și lămâie împreună cu esență de vanilie se vor adăuga în compoziție cu 2-4 minute înainte de finalul malaxării.
Mixează compoziția timp de 1 minut la viteză mică, până la omogenizare, și încă 10 minute la viteză mare, până când aluatul începe să se desprindă de pe suprafața bolului.
După ce aluatul a fost frământat, se scoate din bol și se lasă la odihnă pe masă sau într-un bol uns cu puțin ulei, timp de 15 minute, acoperit cu folie.
Cât timp aluatul stă la odihnă, pregătește un bol cu 500 ml ulei, iar în alt bol amestecă până la omogenizare ingredientele pentru amestecul de nucă.
Pregătește formele de copt pentru cozonac: poți alege forme dreptunghiulare din carton, de dimensiuni medii, de circa 10x3 cm, pentru a obține mini cozonaci de 100g.
Așază aluatul pe blatul de lucru și întinde-l în formă dreptunghiulară. Taie foaia de aluat în fâșii lungi, apoi taie fiecare fâșie în formă neregulată sau tringhiuri, cu dimensiuni de circa 1-1,5 cm.
Se iau bucățile de aluat și se scufundă în bolul cu ulei, apoi cu o spatulă se scot din bol, se scurg puțin, după care se trec prin amestecul de nuca cu scorțișoară și zahăr.
Bucățelele de aluat se pun în formele de cozonac neregulat, până la umplerea formelor pe lungime, având grijă să nu se depășească mai mult de jumătate din înălțimea fiecărei forme.
Aluatul se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit la temperatura camerei, timp de 40 minute.
Pregătirea siropului: într-o cratiță, adaugă coaja rasă de portocală și lămâie, apa și zahărul. Amestecă compoziția, apoi pune cratiță pe foc și fierbe siropul la foc mediu, timp de 15 minute, amestecând din când în când ca să nu se prindă. Lasă siropul la răcit.
Se încinge cuptorul la o temperatură de 180°C și se pun tăvile la copt timp de 25 minute, la o temperatură de 180°C.
După coacere, produsele se scot pe un grilaj și se lasă la răcit timp de 5 minute.
Apoi se însiropează pe deasupra cu siropul pregătit în prealabil, având grijă că fiecare crumble să fie însiropat suficient de bine.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>