Minipatiserie cu măsline

40 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Aluaturi
Minipatiserie cu măsline
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

650 - 700 g făină
400 ml lapte cald
100 ml ulei de măsline
2 linguri zahăr
1 linguriță sare
1 buc ou
1 gălbenuș ou
măsline negre feliate

MOD DE PREPARARE

Dizolvă drojdia uscată în laptele cald împreună cu zahărul și lasă timp de 15 min să acționeze.
Amestecă într-un bol celelalte ingrediente peste care adaugă laptele împreună cu zahărul și drojdia. Frământă până se obține un aluat fin care nu se lipește de mâini.
Acoperă aluatul cu o pânză curată și lasă la crescut, la temperatura camerei, timp de 30 de minute.
Modelează aluatul în bucăți de dimensiunea unei madarine. Presează fiecare bucată de aluat pe blatul de lucru și cu ajutorul unui cuțit crestează aluatul pe ambele părți sub forma unor urechiușe.
Așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turtele. Ornează cu măsline negre feliate pentru a avea ochi și nas.
Lasă la crescut încă 20 de minute și unge fiecare bucată de aluat cu gălbenuș de ou. Fixează din nou feliile de măsline înainte de a introduce tava în cuptor.
Se coace la cuptor preîncalzit la 180°C, timp de 20 - 30 minute până se rumenesc.
Următoarea rețetă
>