MUCENICI CU MIERE ȘI NUCĂ

11 VIZUALIZARI | 12 ore în urmă | Categorie: Aluaturi Desert
MUCENICI CU MIERE ȘI NUCĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 kg făină
200 g zahăr
300 ml lapte
100 g unt topit
4 buc gălbenușuri de ou
o esență de vanilie
coaja rasă de la o lămâie

Pentru decor:

200 g miere
200 g nucă măcinată

MOD DE PREPARARE

Cerne făina într-un vas, adaugă drojdia uscată pentru cozonac direct în făină.
Adaugă zahărul, laptele călduț, gălbenușurile, esența de vanilie și coaja de lămâie și începe frământarea.
Adaugă untul treptat, în timpul frământării.
După ce aluatul devine neted și fin, acoperă-l și lasă-l pentru odihnă la loc cald timp de ~30-40 minute.
Scoate aluatul crescut pe masa presărată cu puțină făină, frământă-l ușor ca să îl uniformizezi.
Din aluatul crescut rupe câte o bucată de mărimea unei portocale din care faci 2 suluri lungi şi subţiri care se împletesc în forma cifrei 8.
Așază mucenicii într-o tavă și mai lasă-i la odihnă încă 10 minute.
Unge cu ou bătut și coace-i la foc mic (180°C) până se rumenesc (aprox. 20 - 25 min).
După ce s-au copt unge mucenicii cu miere și presară miez de nucă din belșug.
POFTĂ BUNĂ!