PÂINE CU FĂINĂ DE SECARĂ ȘI MĂSLINE

287 VIZUALIZARI | 7 luni în urmă | Categorie: Pâine
PÂINE CU FĂINĂ DE SECARĂ ȘI MĂSLINE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

400 g făină de grâu
200 g făină de secară
300 ml apă
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
2 linguri ulei de măsline
1 lingură semințe de in
100 g măsline tocate mărunt

MOD DE PREPARARE

Într-un vas pune făina de grâu și făina de secară și adaugă drojdia instant Pakmaya, sarea, zahărul și semințele de in.
Toarnă apa puțin câte puțin și frământă aluatul. Adaugă la final și uleiul de măsline și continuă frământarea până vei obține un aluat omogen și moale.
Acoperă aluatul cu o cârpă curată și lasă-l la dospit, la temperatura camerei, timp de 45 - 60 minute.
După ce aluatul a crescut adaugă măslinele tocate mărunt și încorporează-le în aluat.
Modelează aluatul și pune-l într-o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu foaie de copt.
Mai lasă pentru încă 30 minute aluatul la odihnă.
Crestează aluatul cu un cuțit și presară în ploaie puțină făină deasupra.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 30 minute. Redu temperatura cuptorului la 170°C si continuă coacerea pentru încă 20 -25 minute.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>