Pâine irlandeză

183 VIZUALIZARI | 5 luni în urmă | Categorie: Pâine
Pâine irlandeză
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

250 g făină albă tip 450
250 g făină integrală
1 lingură zahăr
2 linguri oțet de mere
1 linguriță sare
25 g unt topit
300 ml apă

MOD DE PREPARARE

Puneți cele două făinuri, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un lighean și amestecați-le bine cu un tel pentru o bună omogenizare
Faceți o gaură în centru, apoi adăugați amestecul cu apă, oțet de mere și unt topit. Încorporați făina progresiv, apoi amestecați cu mâna în așa fel încât să obțineți o bulă de aluat
Frământați aluatul obținut până devine suplu și se desprinde de mână
Formați o bulă
Puneți pâinea pe o tavă
Tăiați adânc sub formă de cruce, aceasta permițând o bună coacere
Presărați puțină făină pe suprafața pâinii
Coaceți la 200 grade Celsius, timp de 30-35 min
Lăsați să se răcorească
Următoarea rețetă
>