Pâine rapidă fără drojdie

159 VIZUALIZARI | 4 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Pâine
Pâine rapidă fără drojdie
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

250 g faină
100 g zahăr
1 1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță sare
250 ml lapte
50 g unt
1 buc ou

MOD DE PREPARARE

Puneți într-un lighean făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul și sarea. Cu un tel amestecați bine pentru o perfectă omogenizare.
În alt lighean puneți laptele, untul (uleiul) oul și amestecați foarte bine, până când oul este perfect încorporat.
Vărsați amestecul lichid peste amestecul praf și amestecați până obțineți un aluat omogen.
Puteți face o pâine dulce sau sărată, adăugând fructe (stafide, mere, coajă portocală, etc), ierburi aromatice (mărar, usturoi pudră, ardei uscat, etc.), nuci, migdale, brânză (emental, parmezan, etc.).
După ce ați adăugat ingredientele preferate, continuați să amestecați ușor până la completa lor încorporare, apoi vă opriți (aluatul nu trebuie lucrat foarte mult).
Puneți aluatul obținut într-o tavă de cozonac (chec), unsă în prealabil.
Coaceți la 180 grade, timp de 45-50 min. Testați coacerea cu o scobitoare.
Lăsați să se răcorească 15 min înainte de a o scoate din tavă.
Serviți, de preferat, în aceeași zi.