PÂINE TRADIȚIONALĂ

22 VIZUALIZARI | 3 săptămâni în urmă | Categorie: Pâine Rețete Post Rețete tradiționale Rețete video
PÂINE TRADIȚIONALĂ
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 40 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

1 kg făină
550 ml apă
2 lingurițe sare
1 linguriță zahăr

MOD DE PREPARARE

Într-un bol pregătește maiaua: drojdie, puțină făină și puțină apă. Amestecă până se dizolvă drojdia. Separat într-un alt bol pregătește aluatul: făină, apă, zahăr, sare și maiaua. Frământă până vei obține un aluat omogen și fin.
Lasă la dospit timp de o ora.
Pune aluatul într-o tavă și mai lasă-l la dospit încă 10 minute. Crestează, unge cu putin ulei și presară sare grunjoasă.
Coace în cuptor la 180°C timp de 40 minute.
Următoarea rețetă
>