PÂINE

831 VIZUALIZARI | 2019-06-28 5:54:30 | Categorie: Pâine
PÂINE
6 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 20 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Ușor

INGREDIENTE

1 linguriță zahăr tos
1 linguriță sare
375 ml apă
1 lingură ulei de măsline
500 g faină

Deasupra:

2 linguri lapte
1 buc gălbenuș de ou

Recomandare de servire:

Brânză proaspătă, ardei, roșie, pătrunjel

MOD DE PREPARARE

Într-un vas, amestecă zahărul, sarea, drojdia și apa caldă.
Pune jumătate din făină în vasul pentru aluat. Adaugă uleiul de măsline și compoziția de mai sus și frământă timp de 10 minute.
Adaugă treptat făina rămasă și frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini.
Împarte aluatul în două, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l să crească 40 minute.
Pune aluaturile în două tăvi separate tapetate cu făină și fă câte o gaură în mijlocul lor. Lasă-le la dospit încă 30 minute.
Unge aluaturile cu gălbenuș de ou.
Timp de 20 – 25 minute, pune-le în cuptorul încins la 200°C până când devin ușor maronii.
Sugestie: taie ingredientele din recomandarea de servire și amestecă-le cu brânză. Pune compoziția pe pâine, după ce o tai pe jumătate.
Următoarea rețetă
>