PANETTONE CU CACAO

556 VIZUALIZARI | 2019-06-28 12:52:22 | Categorie: Desert
PANETTONE CU CACAO
6 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 30 minute
TIMP DE COACERE: 45 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Ușor

INGREDIENTE

60 g miere
100 ml lapte cald
500 g făină
1 buc ou
50 g unt
250 ml suc de portocale
1 linguriță scorțișoară
2 lingurițe cacao Pakmaya
1 linguriță cuișoare
1 vârf nucșoară
1 linguriță sare
5 – 6 caise uscate
1 mână afine
1 lingură stafide
1 bol apă caldă
Bucățele de ciocolată amaruie

MOD DE PREPARARE

Adaugă drojdia uscată activă în laptele cald. Adaugă și mierea și lasă amestecul 15 minute să crească.
Pune făina în vasul pentru frământare. Adaugă amestecul de lapte si drojdie, untul, oul, sucul de portocale, sarea, cacaua și condimentele, toate la temperatura camerei.
Frământă aluatul și acoperă-l cu o folie. Lasă-l o oră la temperatura camerei pentru a crește.
Taie caisele sub formă de cuburi. Pune-le într-un vas cu apă caldă alături de afine și stafide.
Când aluatul a crescut, adaugă fructele uscate și frământă din nou.
Pune aluatul într-un vas (22 – 24 cm diametru) tapetat cu hârtie de copt.
Presară bucațelele de ciocolată peste.
Pune aluatul în cuptorul încins la 50 de grade.
După 30 minute, setează cuptorul la 180°C fără a deschide ușa și lasă aluatul să se coacă pentru încă 40 – 45 minute.
Următoarea rețetă
>