PASCĂ TRADIȚIONALĂ

158 VIZUALIZARI | 12 luni în urmă | Categorie: Desert Rețete video
PASCĂ TRADIȚIONALĂ
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 45 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

300 g făină
180 ml lapte
60 g unt
3 - ouă
1/2 linguriță sare
1 linguriță esență de vanilie
coaja rasă de la o lămâie

Pentru umplutură:

250 g branza de vaci
3 - ouă
100 g zahăr
30 g griș
50 g smântână
100 g stafide
coaja rasă de la o lămâie
1/2 linguriță sare

MOD DE PREPARARE

Prepară maiaua: amestecă drojdia cu puțină făină și puțin lapte la temperatura camerei, până când se dizolvă drojdia.
Într-un bol adaugă laptele, 2 gălbenușuri de ou, 1 linguriță de esență de vanilie, sarea și plicul de zahăr pudră cu aromă de vanilie. Mixează bine și apoi adaugă coaja rasă de la o lămâie, făina și maiaua.
Continuă să mixezi cu mixerul toate ingredientele, apoi adaugă și untul în compoziție.
În același bol, începe să frămânți compoziția cu o lingură sau cu mâna.
Lasă apoi aluatul la dospit timp de 45 de minute.
Pentru obținerea umpluturii, mixează într-un bol toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.
Așază aluatul pe un blat de lemn, presărat cu puțină făină.
Împarte aluatul în 2 bucăți mai mici (pentru laterală pască) și una mai mare (pentru bază pască).
Pentru bază, modelează aluatul în formă rotundă și așază-l într-o tavă rotundă pentru copt.
Întinde cele 2 bucăți mai mici de aluat și modelează-le ca pe niște suluri lungi, apoi împletește-le în două și aranjează-le pe fundul tăvii, în formă de cerc, formând marginea pentru pască.
Toarnă umplutura în tavă, apoi unge marginile aluatului împletit cu ou.
Coace pasca în cuptor timp de 45 minute, la o temperatură de 180°C.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>