PATISERIE CU CARTOFI ȘI BRÂNZĂ DE VACI

243 VIZUALIZARI | 9 luni în urmă | Categorie: Aluaturi
PATISERIE CU CARTOFI ȘI BRÂNZĂ DE VACI
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

2 buc ouă
200 g unt
100 ml lapte
100 ml iaurt
100 ml ulei
500 g făină

Pentru umplutură:

2 linguri ulei
2 cepe
300 g cartofi fierți
200 g brânză de vaci
1 linguriță sare
1 linguriță piper

MOD DE PREPARARE

Prăjește ceapa tocată în ulei până se caramelizează.
Pune cartofii fierți într-un bol. Pasează cartofii, adaugă ceapa caramelizată, brânza de vaci, sarea și piperul și amestecă. Modelează în mînă compoziția sub forma unor bile mici.
Cerne făina într-un castron, adaugă drojdia instant, sarea și amestecă.
Adaugă ouăle, laptele, iaurtul, untul topit și uleiul și frământă aluatul.
Frământă până se obține un aluat moale și fin.
Pune aluatul pe un blat presărat cu făină și întinde-l într-o foaie de aprox. 1 cm grosime.
Împarte aluatul în pătrățele de aprox. 10 cm.
Așază compoziția formată din cartofi și brânza de vaci și rulează aluatul. Crestează aluatul cu un cuțit mic.
Pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cornurile umplute. Unge-le cu gălbenuș de ou.
Lasă tava la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Coace cornurile în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 - 35 minute.
POFTĂ BUNĂ!
Următoarea rețetă
>