PIZZA LA TAVĂ

363 VIZUALIZARI | 2019-06-28 5:35:11 | Categorie: Aluaturi
PIZZA LA TAVĂ
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 40 minute
TIMP DE COACERE: 30 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Mediu

INGREDIENTE

Pentru aluat:

500 g făină
100 ml ulei
250 ml apă caldă
1 linguriță sare (10 – 12 g)
1 lingură rasă zahăr tos (12 g)

Pentru sosul de pizza:

1 lingură pastă de tomate
1 buc roșie mică rasă
2 bucăți căței de usturoi pisați
1 crenguță cimbru proaspăt
Busuioc proaspăt

Deasupra:

200 g mozzarella răzuită
10 – 15 bucăți de cârnați
1 – 2 bucăți ardei capia roșu
1 – 2 bucăți ardei verde
1 buc ardei gras galben
Piper negru proaspăt măcinat

De presărat pe tavă:

2 linguri făină de porumb (20 g)

MOD DE PREPARARE

Dizolvă drojdia uscată turnând apă caldă și zahăr într-un vas și amestecând bine. Adaugă restul ingredientelor pentru aluat și frământă, apoi lasă aluatul la dospit 30 minute.
După ce aluatul a crescut, frământă-l din nou și împarte-l în două (îl poți împărți în mai multe bucăți în funcție de mărimea tăvii).
Întinde fiecare aluat pe dimensiunile tăvii, tapeteaz-o cu făină de porumb și așază aluatul.
Modelează-l cu o furculiță în așa fel încât să nu se umfle.
Timp de 10 – 15 minute, pune aluatul pentru pizza în cuptorul încins la 200°C. Scoate blatul din cuptor.
Amestecă ingredientele pentru sos și toarnă cu grijă compoziția peste blat.
După ce ai presărat mozzarella, adaugă ingredientele feliate după preferință.
Presară piperul negru măcinat.
După ce ai adăugat ingredientele, pune pizza înapoi în cuptorul încins. Lasă-o aproximativ 20 minute până când marginile se rumenesc.
Recomandare: ajustează ingredientele în funcție de preferințele tale.
Următoarea rețetă
>