Plăcintă cu mere

276 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Desert Rețete Post
Plăcintă cu mere
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

500 g făină
200 ml apă
200 ml ulei
5 linguri zahăr
1 linguriță oțet

Pentru umplutură:

1,5 kg mere
5 linguri zahăr
2 lingurițe scorțișoară
150 g nuci mărunțite fin

MOD DE PREPARARE

Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare.
Pune merele rase împreună cu zahărul într-o cratiță cu fund dublu. Călește merele la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora. Adaugă scorțișoara și nucile mărunțite și lasă la răcorit puțin.
Într-un bol mare amestecă apa, uleiul și zahărul pudră până se dizolvă de tot zahărul.
Dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr.
Cerne făina peste ingredientele lichide.
Amestecă toate ingredientele până obții un aluat omogen și nelipicios.
Împarte aluatul în 2 jumătăți și întinde-l cu ajutorul unui făcăleț în strat subțire.
Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată de hârtie de copt.
Adaugă merele călite deasupra și deasupra lor a doua foaie de aluat.
Coace plăcinta în cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 25 - 30 minute.
Înainte de a servi plăcinta pudreaz-o cu zahăr pudră Pakmaya.
Următoarea rețetă
>