Plăcintă dobrogeană

7 VIZUALIZARI | 20 de ore în urmă | Categorie: Alte aluaturi Rețete video
Plăcintă dobrogeană
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 minute
TIMP DE COACERE: 30 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

500 g făină
1 linguriță sare
3 - ouă
200 ml apă
250 g telemea
100 ml iaurt

MOD DE PREPARARE

Dizolvă drojdia cu puțină făină și puțin lapte.
Într-un bol adaugă făina, sarea, apa și drojdia dizolvată. Frământă până vei obține un aluat fin și lasă-l la dospit timp de o ora.
Pune aluatul crescut pe un tocător presărat cu făină și împarte-l în 6 bucăți, apoi întinde-l in formă rotundă.
Separat într-un alt bol, amestecă un ou cu telemeaua rasă. Umple fiecare bucățită de aluat cu mixul de brânză și ou, formează niște bărcuțe pe care le poți așeza într-o tavă.
Lasă la dospit timp de 20 minute. Coace in cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 minute. Scoate tava din cuptor și adaugă 1 ou bătut cu iaurt. Mai lasă la copt timp de 10 minute, tot la 180°C.
Următoarea rețetă
>