PRĂJITURĂ BATTENBERG CU MARȚIPAN

37 VIZUALIZARI | 3 săptămâni în urmă | Categorie: Desert
PRĂJITURĂ BATTENBERG CU MARȚIPAN
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

200 g unt
200 g zahăr tos
225 g făină albă de grâu
3 buc ouă
1 - colorant alimentar natural roz şi galben
200 g gem caise
250 g pastă de marţipan (neutră sau galbenă)

MOD DE PREPARARE

Mixează untul cu zahărul într-un bol și adaugă ouăle unul câte unul. După ce ouăle au fost încorporate, adaugă praful de copt amestecat cu făina proaspăt cernută. Amestecă bine și împarte compoziția în două.
O parte din compoziție se colorează în roz, iar cealaltă în galben.
Așază hârtia de copt în două forme de chec și pune cele 2 compoziții. Coace-le în cuptorul încălzit la 180°C la început, apoi micșorează temperatura la 160°C, timp de 30 de minute.
Aşază blaturile coapte pe un grătar de inox şi aşteaptă până când sunt răcite complet.
Inlătură marginile celor două blaturi. Taie fiecare blat în două părţi egale, pe lungime. Vei obține astfel patru fâşii de blat (două roz şi două galbene). Dacă este nevoie, mai ajustează dimensiunile, astfel încât fâşiile să fie identice ca dimensiuni.
Încălzește gemul de caise (5 secunde la cuptorul cu microunde).
Unge marginile fâşiilor de blat cu gem şi lipește-le între ele.
Presară cu zahăr pudră suprafaţa de lucru şi întinde cu sucitorul pasta de marţipan, într-o formă dreptunghiulară, suficient de mare cât să îmbrace tortul complet.
Unge laturile tortului cu gem şi aplică mantaua de marţipan, înfaşurând tortul şi având grijă ca zona de îmbinare a marginilor să fie poziţionată dedesubt.
Prăjitura se poate consuma imediat.
Următoarea rețetă
>