PRĂJITURĂ CU GEM DE ZMEURĂ ȘI ALUAT RĂZUIT

4 VIZUALIZARI | o oră în urmă | Categorie: Desert
PRĂJITURĂ CU GEM DE ZMEURĂ ȘI ALUAT RĂZUIT
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

4 buc gălbenușuri
250 g unt
150 g zahăr
500 g făină
esență vanilie

Pentru umplutură:

3 buc albușuri
150 g zahăr
un praf de sare
200 g gem de zmeură

MOD DE PREPARARE

Tapetează tava cu hârtie de copt sau făină.
Preîncălzește cuptorul la 160°C.
Amestecă untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, esența de vanilie, gălbenușurile și zahărul, până vei obține o spumă.
Adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și amestecă până vei obține un aluat vârtos, omogen, care se desprinde de pe pereții vasului.
Păstrează 1/3 din aluat, pe care învelește-l în folie alimentară și dă-l la rece.
Restul de aluat întinde-l în tavă, apăsându-l cu degetele într-un strat uniform.
Pentru cremă, bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul tos, lingură cu lingură, până avem o bezea tare.
Adaugă gemul și amestecă pentru a avea o cremă omogenă.
Întinde crema în tavă peste aluat, niveleaz-o folosind o spatulă.
Apoi scoate aluatul de la rece și răzuiește-l peste prăjitură, folosind o răzătoare cu ochiuri mari.
Dă prăjitura la cuptor 30-35 minute, la foc mediu, până este frumos rumenită.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>