PRĂJITURĂ CU GRIȘ

184 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Desert Rețete Post
PRĂJITURĂ CU GRIȘ
TIMP DE PREGĂTIRE: 45 minute
TIMP DE COACERE: 35 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Ușor

INGREDIENTE

300 g griș
250 ml lapte vegetal
200 g zahăr

Pentru sirop:

350 ml apă
150 g zahăr
½ sucul de la o lămâie

Pentru decor:

fistic mărunțit

MOD DE PREPARARE

Pune într-un vas grișul, zahărul tos și praful de copt. Amestecă-le puțin și apoi toarnă laptele vegetal.
Mixează până vei obține o compoziție omogenă.
Toarnă compoziția obținută într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu puțină făină.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 30 - 35 de minute, până când devine aurie și se întărește la suprafață.
Cu 5 minute înainte de a scoate prăjitura din cuptor pune la fiert siropul de apă cu zahăr. Lasă siropul să fiarbă la foc mic timp de 4 minute, adaugă sucul de lămâie și mai fierbe 1 minut.
Toarnă siropul fierbinte peste prăjitura caldă având grijă să nu lași nicio porțiune neînsiropată.
Adaugă fistic mărunțit înainte de servire.
Prăjitura se servește rece.
Următoarea rețetă
>