PRĂJITURĂ MEDOVIK CU MIERE

45 VIZUALIZARI | 4 luni în urmă | Categorie: Desert
PRĂJITURĂ MEDOVIK CU MIERE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru foi:

200 g zahăr
130 g miere
180 g unt
3 bucăți ouă
500 g făină
3 g sare

Pentru cremă:

550 g mascarpone
400 g smântână pentru frișcă
10 g coajă de portocală rasă

MOD DE PREPARARE

Pune zahărul, mierea și untul într-un vas pe baie de aburi. Încălzește până ce untul s-a topit complet și compoziția e fierbinte la atingere.
Adaugă treptat ouăle, apoi continuă să ții pe foc până vei obține un amestec ușor îngroșat.
Ia de pe foc și adaugă imediat bicarbonatul de sodiu, omogenizând bine.
Amestecă făina cu sarea. Incorporează treptat făina în compoziția cu miere, formând un aluat destul de moale și lipicios.
Acoperă aluatul și dă-l la frigider câteva ore.
Divizează aluatul în bucăți (80-100g fiecare) apoi rulează-le într-o foaie subțire de 1mm grosime.
Decupează discuri de 18 cm diametru.
Recomandare: presară cu făină suprafața de lucru sau lucrează pe bucați de hârtie de copt individuale.
Așază fiecare foaie de aluat pe o tavă și coace la 180°C pentru 8-10 minute sau până devin aurii și uscate.
Mixează într-un bol crema de mascarpone cu smântâna pentru frișcă și zahărul pudră până vei obține o cremă fină și fermă, capabilă să își mențină forma. Adaugă coaja de portocală și vanilia.
Umple foile cu cremă și așază-le una deasupra celeilalte. Asamblează totul într-un inel de tort. Păstrează 1-2 foi pentru decor.
Mărunțește foile păstrate cu miere. Folosește firimiturile pentru a imbraca tortul uniform.
Decorează după preferințe.
Următoarea rețetă
>