Profiterol cu ciocolată

40 VIZUALIZARI | 2 luni în urmă | Categorie: Desert
Profiterol cu ciocolată
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru cojile de ecler:

200 ml apă
100 g faină
75 g unt
4 buc ouă
praf de sare

Pentru cremă:

500 ml lapte
100 g zahăr
100 g amidon de porumb
10 g faină
2 buc gălbenuș de ou
1 lingură unt
100 ml frișcă

Pentru glazură:

200 g ciocolată neagră
100 ml frișcă lichidă

MOD DE PREPARARE

Se preîncălzește cuptorul la 180°C.
Pe o tavă de copt se întinde hârtie pergament.
Într-un vas se fierbe apa cu untul și sarea. Se încorporează întreaga cantitate de făină cu ajutorul unui tel și se lasă pe foc până când marginile vasului rămân curate, amestecând continuu. Se ia oala de pe foc, se lasă la racit și se încorporează ouăle rând pe rând.
Amestecul obținut se pune într-o pungă al cărui colț a fost tăiat în prealabil. Se toarnă gogoșile de ecler. Se coc aproximativ 20-25 minute. Pe toată durata coacerii ușa cuptorului va rămâne închisă. Eclerele se lasă la răcit, timp în care se pregătește crema.
Pentru cremă se pune la fiert laptele împreună cu aromele (păstaie de vanilie sau alte arome, după preferință).
Separat, galbenușurile se bat împreună cu zahărul, până se topește și se adăuga făina si amidonul amestecând bine.
Se adaugă treptat laptele clocotit, amestecând continuu. Se pune vasul pe foc, la foc mic, amestecând continuu, până când crema are consistența unei budinci. La final adăugați untul și amestecați.
Crema răcită se poate amesteca cu 100 ml de frișcă bătută pentru a obține o cremă mai fină și mai aerată.
Gogoșelele de ecler se secționează cu ajutorul unui cuțit. Se adaugă crema de vanilie răcită în prealabil.
Ciocolata neagră topită se amestecă cu frișcă lichidă până se obține o textură netedă.
Ciocolata se toarnă peste gogoșelele de ecler umplute.
Următoarea rețetă
>