SĂRĂȚELE FĂRĂ GLUTEN

235 VIZUALIZARI | 5 luni în urmă | Categorie: Aluaturi
SĂRĂȚELE FĂRĂ GLUTEN
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

100 g unt
150 g brânză telemea rasă
270 g făină fără gluten
60 g smântână
1 buc ou
½ linguriță sare

Pentru decor:

60 g parmezan ras
1 buc ou
susan - după preferințe
mac - după preferințe

MOD DE PREPARARE

Amestecă făina cu untul rece până când se formează un aluat sfărâmicios.
Adaugă telemeaua rasă, smântâna, oul și sarea. Amestecă până când se obține un aluat omogen.
După ce aluatul este omogen, învelește-l în folie de plastic și ține-l în congelator pentru 10 minute.
Scoate aluatul din congelator și întinde-l pe suprafața de lucru bine presărată cu făină, într-o foaie subțire.
Taie sărățele în mărimea dorită și așază-le în tava acoperită cu hârtie de copt.
Unge sărățelele cu ou bătut.
Presară parmezan, susan sau mac, după preferințe.
Coace sărățelele fără gluten în cuptorul încins la 180°C pentru 15 minute sau până când sunt rumenite.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>