TORT FESTIV CU FRUCTE DE PĂDURE

188 VIZUALIZARI | 6 luni în urmă | Categorie: Desert
TORT FESTIV CU FRUCTE DE PĂDURE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

5 - ouă
125 g zahăr
75 g făină
5 g sare

Pentru cremă:

50 g zahăr pudră
250 ml lapte 3,5% grăsime
150 g fructe asortate (afine, mure, zmeură, coacăze)

Pentru crema pentru îmbrăcat blatul:

200 g smântână pentru frișcă
100 g mascarpone
150 g fructe asortate (afine, mure, zmeură, coacăze)

MOD DE PREPARARE

Încinge cuptorul la 170˚C și tapetează cu hârtie de copt, tava în care se va coace blatul de tort.
Separă ouăle. Bate albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugă zahărul și zahărul vanilinat și continuă să le bați până când spuma devine consistentă, netedă și lucioasă.
Adaugă gălbenușurile și mai mixează 30 de secunde. Cerne făina, adaugă praful de copt și incorporeaz-o în compoziția preparată anterior cu mișcări largi de sus în jos cu ajutorul unei spatule.
Toarnă compoziția în tava pregătită în prealabil și introdu-o în partea din mijloc a cuptorului. Coace blatul de tort timp de 40-45 min până când acesta devine auriu. Scoate blatul din tavă și lasă-l la răcit pe un grătar.
Pentru crema de vanilie: într-un vas încăpător toarnă laptele răcit și adaugă praful de cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie și zahărul pudră. Bate cu telul, la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor apoi mărește viteza de batere până când crema devine omogenă, consistentă și lucioasă.
Pentru crema pentru îmbrăcat tortul: toarnă smântâna bine răcită de la frigider într-un vas încăpător, începe baterea la viteză mică pentru a nu stropi. La un moment dat vei observa că începe să aibă consistentă și să crească în volum. Adaugă crema de mascarpone și zahărul pudră cu aromă de vanilie și incorporeza-le ușor cu ajutorul unei palete.
Asamblarea tortului: secționează blatul în două cu un cuțit bine ascuțit cu lama subțire. Pe un suport pentru tort, pune prima secțiune de blat, întinde uniform crema de vanilie, adaugă uniform jumătate din cantitatea de fructe presând ușor ca acestea să intre în stratul de frișcă. Încheie cu a două secțiune de blat, îmbracă tortul cu crema de frișcă și decorează-l cu fructe.
Păstrează tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>