TORT FRANKFURT

208 VIZUALIZARI | 7 luni în urmă | Categorie: Desert Rețete video
TORT FRANKFURT
TIMP DE PREGĂTIRE: 60 minute
TIMP DE COACERE: 40 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

250 g făină
150 g zahăr
3 - ouă
75 ml ulei
2 g sare
45 ml Amaretto
200 g nucă
cireșe

Pentru cremă:

500 ml lapte
gem de cireșe

MOD DE PREPARARE

Prepară aluatul: într-un bol, mixează ouăle împreună cu sarea și zahărul până când compoziția își dublează volumul. Adaugă bicarbonatul de sodiu, continuând să mixezi, apoi uleiul, făina și Amaretto. Continuă să amesteci compoziția cu mixerul și apoi, ușor, cu ajutorul unei spatule.
Pregătește o formă de copt cu pereți detasabili, cu diametrul de 16 cm, și unge fundul și pereții tăvii cu unt, apoi presară-le cu făină.
Toarnă compoziția în tavă și coace în cuptor preîncălzit, la o temperatură de 180°C, timp de 40 minute.
Scoate blatul copt din tavă și lasă-l la răcit, apoi taie-l longitudinal, în patru bucăți egale.
Sfărâma una dintre bucățile de blat cu mâna și amestec-o împreună cu nuca măcinată.
Pregătește crema: într-un bol, mixează crema pentru prăjituri cu gust de vanilie cu laptele până când obții o consistență cremoasă.
Montarea tortului: pe o farfurie, așază o bucată de blat, toarnă crema cu ajutorul unui pos, apoi câteva lingurițe de gem de cireșe. Așază și a două bucată de blat și repetă umplerea cu cremă și gem. Peste aceasta, așază a treia bucată de aluat, toarnă crema cu ajutorul poșului, apoi presară mixul de nuca și adaugă cireșe proaspete sau confiate, pentru decor.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>