TORT HUMMINGBIRD

157 VIZUALIZARI | 6 luni în urmă | Categorie: Desert Rețete video
TORT HUMMINGBIRD
TIMP DE PREGĂTIRE: 45 minute
TIMP DE COACERE: 15 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru caramel:

50 ml smântână lichidă
100 g zahăr
50 g unt

Pentru blat:

170 g făină
150 g zahăr
1 - praf de sare
1/2 linguriță praf de copt Pakmaya
1 linguriță scorțișoară
209 g ananas
2 - banane
1 - ou
125 ml ulei
1 lingură caramel

Pentru cremă:

250 ml lapte
150 g nuci
175 g caramel

MOD DE PREPARARE

Prepară caramelul: într-o cratiță topește zahărul. Când acesta s-a topit complet, adaugă untul și smântâna lichidă și amestecă continuu până când nu se mai formează cocoloașe și se omogenizează bine. Lasă apoi caramelul la răcit.
Pregătește apoi blatul: într-un bol adaugă făina, zahărul, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara, apoi mixează bine toate ingredientele uscate.
Separat, blenduieste ananasul cu bananele. Apoi adaugă-le într-un bol, împreună cu oul și uleiul, amestecând bine.
Peste acest mix adaugă ingredientele uscate și caramelul.
Continuă să amesteci bine până când obții o compoziție omogenă.
Pregătește 3 tăvi pentru a obține 3 blaturi. În rețeta video, am copt blatul în 3 tăvi cu 16 cm diametru.
Împarte compoziția în mod egal și pune tăvile la copt în cuptor timp de 15 minute, la o temperatură de 180°C.
În același timp, pregătește crema: într-un bol mixează crema pentru prăjituri cu gust de vanilie cu laptele rece și zahărul pudră cu aromă de vanilie până când obții o compoziție cremoasă.
Montează apoi tortul: peste primul blat, așază cremă, apoi așază următorul blat, peste care pui din nou cremă, apoi al treilea blat, peste care pui din nou cremă.
La final, adaugă nucile în vasul cu caramelul răcit, apoi toarnă tot acest mix peste tortul montat în prealabil. Poftă bună!
Următoarea rețetă
>