Tort Raffaello cu cremă ganache de ciocolată albă și cocos

197 VIZUALIZARI | 2 luni în urmă | Categorie: Desert
Tort Raffaello cu cremă ganache de ciocolată albă și cocos
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 240 minute
TIMP DE COACERE: 30 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

6 buc ouă
30 g nucă de cocos
120 g zahăr
100 g făină
2 linguri ulei
1 buc esență de vanilie

Pentru cremă:

600 g ciocolată albă
600 g smântână dulce pentru frișcă

Pentru sirop:

200 ml apă
50 g zahăr
1 buc esență de migdale sau vanilie

Pentru decor:

100 g fulgi de nucă de cocos
230 g bomboane Raffaello

MOD DE PREPARARE

Pregătirea blatului: separă albușurile de gălbenușuri, amestecă făina cu 30g nuca de cocos și praful de copt. Albușurile se bat spumă, apoi treptat se încorporează 60g de zahăr și la final, zahărul pudră.
Spuma de albuș trebuie să fie albă, lucioasa și tare.
Gălbenușurile se bat cu restul de 60g de zahăr până la topirea zahărului, se încorporează cele 2 linguri de ulei, se adaugă esența de vanilie, omogenizând continuu.
Adaugă albușurile spumă la compoziția de gălbenușuri și amestecă atent cu o spatulă, apoi adaugă amestecul de făină, cocos și praf de copt, amestecând încet și atent până nu mai sunt cocoloașe.
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, de preferat o tavă cu borduri detașabile, cu diametrul de 28 cm.
Blatul se coace în cuptor preîncălzit la 160-180°C, timp de 30 minute, până se rumenește și trece testul scobitorii. Se scoate blatul din tavă și se lasă la răcit pe un grătar cu fața în jos.
Înainte de a taia blatul este recomandat să îl pui la congelator timp de 60-90 minute, pentru a se tăia mai ușor și uniform.
Pregătirea cremei: este de preferat să pregatesti crema cu 5-6 ore înainte de asamblarea tortului. Se toarnă smântâna dulce într-o cratiță și se aduce la punctul de fierbere. Adaugă apoi în smântâna fierbinte ciocolata albă și las-o 1-2 minute, amestecând bine cu telul până cand se dizolvă complet în smântână.
Lasă compoziția la răcit și apoi pune-o la frigider pentru 2-3 ore.
Taie blatul în trei foi egale.
Scoate oala cu amestecul de smântână și ciocolată albă din frigider și mixează bine la viteză maximă.
Pregătirea siropului: într-o cratiță, la foc mediu, adaugă apă zahărul si esența și amesteca până la topirea completă a zahărului. Lasă siropul la răcit.
Asamblarea tortului: fiecare foaie se însiropează bine. Se adaugă apoi crema din abundență peste fiecare foaie, iar la final tortul se ornează cu fulgi de nuca de cocos și bomboanele Raffaello.
Poftă bună!