TORT TRIO DE CIOCOLATĂ

4 VIZUALIZARI | 2 zile în urmă | Categorie: Desert
TORT TRIO DE CIOCOLATĂ
20 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 45 minute
TIMP DE COACERE: 15 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

1 buc ou
50 ml ulei
50 ml lapte
50 ml cafea fierbinte
100 g zahăr
80 g făină

Pentru mousse:

4 buc gălbenușuri
500 ml lapte
100 g zahăr
40 g amidon
100 g ciocolată neagră
100 g ciocolată cu lapte
100 g ciocolată albă
600 ml smântână pentru frișcă
60 ml apă rece

MOD DE PREPARARE

Amestecă oul, uleiul şi laptele într-un bol. În alt bol amestecă ingredientele uscate (zahăr, făină, cacao, praf de copt), apoi amestecă cele două compoziţii şi adaugă cafeaua fierbinte. Toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi coace 12-15 minute, la temperatură medie.
Laptele şi zahărul se pun într-o cratiţă pe foc. Amestecă gălbenuşurile cu amidonul, apoi toarnă laptele cald. Amestecă compozitia încontinuu până se îngroaşă.
Împarte crema în 3 boluri, iar în fiecare bol adaugă câte un tip de ciocolată tocată mărunt. Hidratează gelatina în apă rece, dizolv-o apoi la cuptorul cu microunde şi împarte-o in mod egal în cele trei boluri cu creme. Amestecă bine, acoperă bolurile cu folie alimentară şi lasă cremele să se răcească.
În fiecare cremă răcită încorporează câte 200 ml frişcă bătută.
Într-un cerc pentru tort sau în tava în care ai copt blatul (tapetată cu folie alimentară astfel încât să îl poți scoate din formă) aşază blatul şi însiropează-l cu un sirop obținut din apă, zahăr, vanilie.
Peste blat pune mousse-ul de ciocolată neagră, dă la congelator pentru 10 minute, continuă cu mousse-ul de ciocolată cu lapte și pune iar la congelator pentru 10 minute, iar la final adauga şi mousse-ul de ciocolată albă.
Pune tortul la frigider pentru 2-3 ore, apoi decoreaza-l opțional cu fructe, cacao sau glazură de ciocolată (topește 50 g ciocolată neagră cu 50-60 ml smântână pentru frişcă, lasă compozitia să se răcească, apoi toarn-o peste tort).
Poftă bună!