Turte de casă

690 VIZUALIZARI | 9 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Pâine
Turte de casă
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

300 g faină
1 lingură sare
125 ml apă
3 linguri iaurt
1 buc ou
3 linguri ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

Într-un vas se amestecă făina, drojdia instant și sarea.
Adaugă oul, iaurtul la temperatura camerei, apa și uleiul de măsline. Frământă până se obține un aluat pufos. Mută aluatul într-un recipient cu capac și se lasă la dospit pentru 1.5 ore într-un mediu cald.
Împarte aluatul în 4 parți egale. Modelează în formă ovală de 2.5 cm grosime, pe un blat presărat cu făină. Așază aluatul într-o tavă tapetată cu hartie de copt și lasă la dospit pentru încă 30 minute.
Se coace în cuptorul încălzit la 200°C, timp de 15 minute.
Următoarea rețetă
>