Cum pregătim un aluat cu drojdie uscată?

1308 VIZUALIZĂRI

Aluaturile cu drojdie uscată necesită o atenție deosebită. Dacă procesul de fermentație nu se desfășoară corect, rezultatul final nu va fi cel dorit. Hai să descoperim împreună cum se pregătește un aluat cu drojdie uscată!

Ce este drojdia uscată?

Folosită încă din Egiptul Antic, drojdia este un microorganism unicelular aflat în natură. Aceasta poate fi folosită sub trei forme: proaspătă, uscată și instant. Drojdiile se folosesc pentru crearea aluaturilor de pâine și nu numai, ajutând la creșterea lor.

Pregătirea aluatului cu drojdie uscată

Amestecă cantitatea de drojdie uscată într-un bol cu apă sau lapte încălzit la 40°C. Adaugă apoi amestecul în aluat și lasă-l să crească. Dacă amesteci drojdia cu laptele, aluatul va fi mai pufos.

Există câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când pregătești aluatul cu drojdie uscată. Cel mai important este să îl păstrezi într-un mediu cald ca să poată crește.

Pe timp de vară poți lăsa aluatul să se odihnească la temperatura mediului ambiant, în timp ce iarna poți încălzi cuptorul la 30°C. Temperaturile mari pot face aluatul să se coacă, deci este important ca temperatura cuptorului să fie cât mai mică posibil.

Timpul de fermentare poate varia în funcție de cantitate de aluat, dar de obicei se lasă 35-40 minute. După fermentare, aluatul își dublează volumul.

Prepararea foietajelor din aluaturi cu drojdie uscată

Produsele de patiserie sunt des întâlnite la micul dejun. Iată o rețetă simplă!

Ingrediente necesare:

  • 1 cană lapte cald
  • Făină cât cuprinde
  • 0,5 căni ulei
  • 1 lingură drojdie uscată Pakmaya sau 1 plic drojdie instant Pakmaya
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare

Amestecă laptele, zahărul și drojdia uscată cu făina și lasă compoziția să se odihnească fără să o amesteci. Pentru rezultate mai bune, adaugă ingredientele în mijlocul făinii, creând un cerc. Adaugă și albușul de ou, sarea și uleiul și frământă până când aluatul nu se mai lipește pe mâini. Acoperă-l și lasă-l să se odihnească într-un mediu cald.

După 30 minute, aluatul va fi fermentat și îl poți secționa în bucăți de mărimea unor nuci în mijlocul cărora poți adăuga orice. Rulează aluaturile în palmă, așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu gălbenușul de ou. Poți folosi semințe negre sau semințe de susan pentru decorare. După ce le-ai copt în cuptorul încins la 180°C timp de 25 minute, foietajele vor fi gata. Poftă bună!