Turtă dulce

179 VIZUALIZARI | 2020-01-22 12:25:33 | Categorie: Desert
Turtă dulce
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

450 g făină de grâu
220 g unt
1 buc ou
4 linguri miere
2 lingurițe pudră de scorțișoară
1 lingură cuișoare
1 linguriță ghimbir pudră
½ linguriță sare

Pentru decor:

2 buc albuș de ou
2 linguri suc de lămâie

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat, frământă făina și untul până la o consistență nisipoasă.
Amestecă restul ingredientelor până obții o cocă tare.
Presară 1-2 liguri de făină pe masa de lucru și întinde aluatul, din care se iau mulaje cu diverse forme de prăjituri. Găurește formele obținute în partea de sus pentru a atârna prăjiturile ulterior.
Așază aluatul decupat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încălzit la 200°C, timp de 15-20 minute. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit.
Amestecă toate ingredientele pentru decor timp de 15-20 minute până capătă o consistență cremoasă. Mută amestecul într-un pos cu orificiu îngust și decorează prăjiturile după preferințe.
Următoarea rețetă
>