Pască cu brânză și ciocolată

567 VIZUALIZARI | 2020-04-14 7:41:34 | Categorie: Desert
Pască cu brânză și ciocolată
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

90 g unt 80-82%
200 g biscuiți simpli

Pentru compoziția de brânză

250 g brânză de vaci sau amestec de 150g ricotta + 100g mascarpone
2 buc ouă
30 ml smântână lichidă naturală 32-35%
40 g zahăr
coajă de lămâie/portocală și arome după preferință

Pentru compoziția de ciocolată

2 buc ouă
100 g ciocolată amară
80 g unt 80-82%
25 g făină de grâu
100 g zahăr

MOD DE PREPARARE

Pentru prepararea blatului, zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.
Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.
Așază amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.
Coace blatul la 180-190 grade C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.
Scoate blatul și lasă-l la răcit.
Pentru compoziția cu brânză, pune brânza într-un vas, apoi adaugă pe rând, amestecând de fiecare dată, smântâna, ouăle, zahărul, Praful de budincă și aromele. Toarnă compoziția peste blat și egalizați-o.
Pentru compoziția de ciocolată, topește ciocolata și untul într-un vas. Într-un alt vas bate ouăle și zahărul cu telul. Adaugă făina și amestecă. Adaugă ciocolata și untul topite și amestecă iar.
Toarnă compoziția cu ciocolata în forma de tartă, peste compoziția de brânză.
După preferință, poți amesteca ușor cele 2 straturi cu coada unei lingurite pentru a forma un model de mozaic.
Coace pasca în cuptorul preîncalzit la 180 grade C (preferabil cu ventilație), timp de 20-25 min.
Testează coacerea prin înțeparea cu o scobitoare.
Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.
Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.
Poftă bună!