PRĂJITURĂ CU MORCOVI ȘI NUCI

546 VIZUALIZARI | 2020-12-17 10:51:21 | Categorie: Desert
PRĂJITURĂ CU MORCOVI ȘI NUCI
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

180 g făină
175 g zahăr
4 buc ouă
100 ml ulei
145 g griș
200 g iaurt
2 morcovi rași
coaja rasă de la o portocală
40 g nuci mărunțite

Pentru sirop:

500 g zahăr
600 ml apă
suc de lămâie

Pentru glazură:

1 albuș de ou la temperatura camerei
250 g zahăr pudră cernut în prealabil
2 linguri zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE

Pentru sirop, pune la fiert, la foc mediu, zahărul și apa pentru 15 -20 minute.
Adaugă sucul de lămâie și mai lasă la fiert pentru 2-3 minute. Lasă siropul la răcorit la temperatura camerei.
Pentru blat, mixează ouăle spumă împreună cu zahărul pudră.
Adaugă restul ingredientelor și amestecă-le cu o spatulă.
Toarnă compoziția într-un vas uns și lasă vasul la temperatura camerei timp de 30 minute
Coace prăjitura în cuptor preîncălzit la 170°C timp de 40 - 45 minute.
Scoate prăjitura din cuptor, las-o la răcorit pentru 5 minute. Cu ajutorul unei scobitori înțeapă prăjitura din loc în loc.
Adaugă siropul răcit peste prăjitura și las-o să absoarbă tot siropul.
Pentru glazură, bate foarte bine cu mixerul albușul, când a devenit spumă adaugă zahărul, lămâia și bate la viteză maximă timp de 8 minute. Să fie atât de bine bătută încât dacă întorci castronul, crema rămâne la locul ei.