TORT CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ

319 VIZUALIZARI | 2021-05-16 10:38:50 | Categorie: Desert
TORT CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

200 g făină
100 ml ulei
130 ml lapte
3 buc ouă

Pentru cremă:

300 g ciocolată neagră
500 g frișcă lichidă

Pentru sirop:

300 ml apă
100 g zahăr
esență de rom

Pentru decor:

250 g zmeură proaspătă

MOD DE PREPARARE

Blat: mixează ouăle împreună cu zahărul până se obține o spumă fină.
Adaugă uleiul și laptele și continuă să mixezi.
Într-un bol amestecă făina cu cacao și praful de copt.
Adaugă ingredientele uscate peste compoziția de ouă și mixează încă 2-3 minute până se omogenizează.
Toarnă compoziția într-o tavă de 24 cm cu pereți detașabili.
Coace blatul timp de 30 min la temperatura de 180°C.
Lasă blatul la răcit și împarte-l în 3 foi egale.
Cremă: topește ciocolata în bain-marie.
Mixează frișca lichidă peste care adaugă ciocolata topită.
Însiropează foile de blat.
Cu ajutorul unui poș adaugă peste fiecare strat de blat o cantitate generoasă de cremă de ciocolată.
Presară zmeura proaspătă peste fiecare strat de cremă, păstrând o cantitate mai mare pentru a orna tortul.
Poftă bună!