PRĂJITURĂ TOSCA

195 VIZUALIZARI | 2021-11-29 6:06:55 | Categorie: Desert
PRĂJITURĂ TOSCA
12 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 60 minute
TIMP DE COACERE: 20 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

4 - ouă
150 g zahăr
100 g făină
70 g mac
praf de sare
extract vanilie
biscuiți simpli

Pentru cremă:

500 ml lapte
3 linguri zahăr
200 g unt 82% grasime (la temperatura camerei)

Pentru glazură:

150 g ciocolată
100 g smântână pentru frișcă min 30%

MOD DE PREPARARE

Prepară budinca de vanilie conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se lasă la răcit, acoperită cu o folie de plastic, pentru a nu prinde coajă.
Cât se răcește budinca, pregătește blatul. Mixează ouăle întregi împreună cu zahărul și praful de sare până se tripleza volumul. Adaugă apoi treptat macul, împreună cu extractul de vanilie, făina și praful de copt. Toarnă compoziția într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și nivelează cu o spatulă. Pune tava în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180°C , timp de 15-20 de minute, după care lasă blatul la răcit.
Untul la temperatura camerei se mixează până se spumează. Apoi se adaugă treptat din budinca răcită mixand scurt după fiecare porție.
Peste blatul răcit, adaugă crema de vanilie, după care un strat de biscuit însiropați cu puțină cafea. Se dă tava la rece.
Pentru glazura de ciocolată înfierbântă ușor frisca și adaugă ciocolata bucățele. Ia de pe foc și amestecă până se topește complet ciocolata.
Toarnă glazură de ciocolată peste biscuit, iar la final poți decora prăjitura după preferințe, de exemplu cu fulgi de nuca de cocos, iar apoi las-o la frigider 12 ore înainte de servire.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>